Menü

Főoldal / Blog / Családi pihenés a természet világában

Blog

Családi pihenés a természet világában


2017. 10. 15.

Családi pihenés a természet világában

Már csak kevesebb, mint két hét és a gyermekek nagy örömére egy hosszabb iskolai szünet veszi kezdetét.

De… úgy gondolom, Önök is egyetértenek velem abban, hogy az őszi szünet nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is boldogságot jelent, hiszen nagyszerű alkalom arra, hogy a rohanó mindennapok után végre újra együtt legyen a család. Értékes és ritka pillanatok ezek, melyek mellett nem szabad csak úgy figyelmetlenül elmennünk.

A gyorsan elröppenő, rövid hétvégék helyett most lassíthatnak kicsit, hiszen egy hosszabb, tartalmas, élményekben gazdag pihenésben lehet részük.

Előző cikkünkben olvashatták, hogy mi úgy gondoljuk – sőt, rengeteg vendégünk értékelése alapján biztosak vagyunk abban -, hogy ehhez a pihenéshez Kőkapu a legtökéletesebb helyszín.

De, hogy miért?

Az ország egyik legeldugottabb ám egyben az egyik leggyönyörűbb kincse ez, az erdő közepén vadregényes környezetben. Az állandó telefoncsörgés hiányának köszönhetően itt olyan, mintha megállna az idő. Nincs rohanás, nincsenek kapkodások, nincs városi zaj. Helyette azonban végtelen nyugalom, háborítatlan csend, kristálytiszta hegyi levegő, ezer színben pompázó természet, finom és házias ételek, számtalan programlehetőség, vadonatúj wellness részleg és ami a legfontosabb, hogy itt valóban jut idő egymásra.

Ahogy írtam, már a helyszínen található programok is megannyi izgalmat és élményt nyújtanak, többek közt egy könnyed séta a mesés erdőben, kerékpárkölcsönzés, bowlingozás, csónakázás az Áfonyás-tavon, vagy éppen teljes ellazulás vadonatúj wellness részlegünkben.

Ez még nem minden, ugyanis Kőkapu kiváló kiindulópont a környék látnivalóinak, nevezetességeinek megtekintéséhez is. Higgyék el nekem, egy hét is kevés lenne ahhoz, hogy  mindent megnézzenek, így most szeretnénk egy kis segítséget adni azzal kapcsolatban, hogy mi az, amit semmiképp nem szabad kihagyniuk itt tartózkodásuk során:

Nagytestvérünk, a Füzérradványi Károlyi-kastély:

Kívülről ugyan a romantika, ám pompás termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz és kora barokk belsőépítészeti részletek fogadják az érkezőket. Megújult parkja hazánk egyik legkülönlegesebb klímájú és hangulatú angolkertje. Az itt található patak partján található 2 óriási platánfa is, melyek az ország legnagyobb példányai közé tartoznak.

Füzéri-vár:

A gyönyörű fekvésű, de igen nehezen megközelíthető meredek hegy tetején épített Füzéri-vár kiemelkedő kápolnatornyával az egyik legszebb látványt nyújtja hazánkban.

Hollóházi Porcelánmúzeum:

A Porcelán Múzeum épülete önmagában is érdekes látványosság, hiszen Mondok Tamás és Rákosi Ferenc Ybl-díjas építészek tervezték. 1981-ben, a hollóházi kerámiaipari tevékenység kezdetének 150. évfordulóján nyílt meg azzal a céllal, hogy bemutassa a nagyközönségnek mindazt az iparművészeti értéket, ami a hollóházi ipar 225 éve alatt keletkezett.

Zempléni Kalandpark, mely akár egy egész napos kikapcsolódásra a következő élményelemekkel várja látogatóit:

Bobpálya, Libegő, Sípálya, Hófánk, Kalandpályák, Átcsúszó pályák, Tanösvény, Kilátók

Tengerszem

Sárospataktól 8 km-re található egy olyan kiránduló hely, amire azt szokás mondani: regényes táj. Aki elszánja magát egy könnyű 8 km-es gyalogtúrára (jó darabig autóval is megközelíthető), nem fog csalódni. A Megyer-hegy egykori malomkő-bányájának fejtési gödrében kialakult tó, melyet Tengerszemnek neveztek el, 1977 óta természetvédelmi terület, kedvelt kirándulóhely.

Kőkapun tehát a felnőttek és a gyermekek is megtalálják a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Ugye, most már Ön sem kételkedik abban, hogy ez AZ A HELY, ahol minden adott ahhoz, hogy egy csodálatos és felejthetetlen őszi, családi pihenésben legyen részük?!

Ajánlataink